El Camino 1

2010.02.09. 13:01

    Tud valaki mondani egy több, mint 1000 éves márkanevet? Van néhány, egyelőre nem lövöm le a poént, de egyet már én is tudok mondani elsőkézből.

"El Camino"

   Aki netán nem tudná, hogy mi fán terem, jó eséllyel hallotta már a kifejezést. Spanyol szó, legáltalánosabb jelentése: út/utazás. Ily módon végülis bármilyen ezzel kapcsolatos dologra vonatkozhatna, de az emberek egy része rögtön egy bizonyos dologra gondol: egy Santiago de Compostellába vivő zarándokút. "Mórölő" Szent Jakab sírját már nagyjából ezer éve látogatják zarándokok. A motiváció változó, mély spirituálistól a "jó poén"-ig bármi lehet.

   Amit viszont nem lehet megkérdőjelezni, az a vonzereje. Egyre növekvő számban érkeznek zarándokok az elmúlt években is (szent évek okoznak némi tendenciából kiugró látogatószámot). Még koreaiakkal is találkoztunk szép számmal.

   Amikor meghirdettem, hogy tartok előadást, a várakozásaimhoz képest egész sokan jelentek meg. Egy részük akkor is eljött volna talán, hogyha a "tengeri rákok verbális kommunikációja" a téma, de voltak oylanok, akiket kifejezetten ez az út érdekelt. Arról nem is beszélve, hogy ha azt hirdetem meg, hogy "gyalogoltunk több, mint 850 km-t, vadkempingeztünk egy hónapig, csináltam pár ezer képet", akkor nem érdekelt volna ennyi embert. A szlovéniai "medvékkel barátkozós" túránkon is láttunk sok szép dolgot, de az E6-os európai turistaút gyakorlatilag haldoklik, legalábbis töredékére csökkent az érdeklődő, lehet, hogy egyszer azt is bemutatom fényképeken, bár szerintem nem lesz ennyi érdeklődő.

Mi ez, ha nem márkanév?

  (Nem érdemtelenül, ezt hozzá kell tenni. Van látnivaló bőven, sok régión mentünk keresztül még egy országon belül is nagy változatosságot látva, de az út nagy része akkor is csak búzamező+szélerőmű. Csak erről általában nem szól a fáma.)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://harmat.blog.hu/api/trackback/id/tr81742530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Random666 2010.02.09. 15:02:49

Meglátjuk, mi sül ki belőle, ha jó lesz, olvasni fogom.
süti beállítások módosítása